– Viktig å inkludere ungdom

Mandag 28. og tirsdag 29. januar deltok Ung i trafikken på trafikksikkerhetsseminar i Sandefjord. Konferansen hadde 180 deltakere og ble arrangert av Vestfold, Buskerud og Telemark fylkeskommuner.

Mandag 28. og tirsdag 29. januar deltok Ung i trafikken på trafikksikkerhetskonferanse i Sandefjord. Den hadde hele 180 deltakere og ble arrangert av Vestfold-, Buskerud- og Telemark fylkeskommuner.

I år var 13. gang fylkeskommunene samarbeidet om en slik trafikksikkerhetskonferanse. Årets fokus var på trafikksikkerhetssituasjonen for myke trafikanter.

Torgeir Lorentzen var konferansier, og deltakerne var politikere og administrasjon fra kommuner og fylkeskommuner, Fylkesmannen, politiet, Statens vegvesen, Trygg Trafikk, trafikkskoler og frivillige organisasjoner som jobber direkte med trafikksikkerhet.

Ung i trafikken var naturlig nok en del av sistnevnte kategori. Vår prosjekt- og kampanjeansvarlig, Liv Marie Bendheim, ble invitert for å holde foredrag om ungdom, rus og trafikk. Vi stod også på stand i arrangementets pauser.

PÅ STAND: Ung i trafikken stod på stand i konferansepausene. Her er Liv Marie klar til å la deltakerne prøve promille- og cannabisbriller.

Aktuelt tema
I tillegg til mange flinke forelesere som snakket om trafikksikkerhet til fots og på sykkel, hadde arrangørene lagt inn flere innlegg fra ungdom i programmet.

Dramalinjen ved Greveskogen videregående skole viste fram tre sketsjer under navnet «Er det likevel greit?» og Ungdommens stemme holdt foredraget «Ungt skrått transportblikk».

– Ungdom og trafikk er et veldig aktuelt tema, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Buskerud, Anne Marit Jordheim.

Sammen med distriktsleder i Trygg Trafikk Vestfold, Mette Magnussen, tok hun kontakt med Ung i trafikken for å høre om vi kunne være en del av konferansens program.

Entusiastisk og engasjert
– I fjor høst booket vi Liv Marie til å holde foredrag om e-læringskurset deres for valgfagslærere i ungdomsskolen. Dette var vi veldig fornøyd med, og ønsket derfor å ha henne med oss her i Sandefjord også, forteller Jordheim.

Hun synes prosjektlederen er veldig entusiastisk og engasjert i sin formidling av trafikksikkerhet.

– Det er viktig å ikke bare rette pekefinger og fortelle ungdommen hva de skal- og ikke skal gjøre i trafikken. Liv Marie er kjempeflink til å presentere på en levende og ålreit måte, sier Magnussen.

FOREDRAG: Prosjektleder, Liv Marie, snakket blant annet om DeathTrip-prosjektet da hun foreleste om ungdom og rus.

Hun og Jordheim er enige om at det er veldig nyttig å høre ungdommens perspektiv på trafikksikkerhet, samtidig som det er viktig at ungdommen selv lærer mer om arbeidet som gjøres for å bedre trafikksikkerheten der de bor. Et syn Ung i trafikken selvsagt er enig i.

Mange personer tok turen innom standen vår i løpet av de to konferansedagene. Liv Marie fikk også forespørsel om samarbeid og å holde foredrag om ungdom og trafikk i nærmeste fremtid.

Alt i alt to begivenhetsrike dager, takk for oss Sandefjord 🙂