– Vi må fortsette å jobbe for færre trafikkulykker

Ca. hver fjerde dødsulykke i trafikken skyldes rus, og for førere mellom 18 og 24 år øker risikoen for å bli drept med 900 ganger dersom de har en promille på over 0,5. De to neste ukene har organisasjonen Ung i trafikken Norges første pop up-utstilling om ungdom, rus og trafikk.

Ca. hver fjerde dødsulykke i trafikken skyldes rus, og for førere mellom 18 og 24 år øker risikoen for å bli drept med 900 ganger dersom de har en promille på over 0,5. De to neste ukene har organisasjonen Ung i trafikken Norges første pop up-utstilling om ungdom, rus og trafikk.

– Selv om vi har redusert antall alvorlige trafikkulykker i Norge, må vi fortsette å jobbe for å forebygge og stoppe rus i trafikken. Arbeidet organisasjonen Ung i trafikken gjør sammen med ungdommen er fantastisk viktig, sa UP-sjef Runar Karlsen under den offisielle åpningen av jubileumsutstillingen tirsdag 13. november.

FORNØYDE: UP-sjef Runar Karlsen (fra venstre), prosjektleder for DeathTrip Liv Marie Bendheim og daglig leder for Ung i trafikken Stig Eid Sandstad.

Holdningsskapende kampanjer i 10 år
Om lag 80 personer var samlet under utstillingsåpningen på Vulkan i Oslo, for å feire at det holdningsskapende prosjektet DeathTrip fyller 10 år i år. Det er organisasjonen Ung i trafikken som står bak prosjektet, og i samarbeid med designstudioet Velour har de utarbeidet utstillingen i forbindelse med jubileet.

– Her viser vi frem noen av de beste holdningskampanjene mot rus i trafikken, som vi har fått inn fra videregåendeelever over hele Norge gjennom de 10 årene prosjektet har eksistert, forteller daglig leder i Ung i trafikken, Stig Eid Sandstad.

– VIKTIG UTSTILLING: Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV), oppfordret ungdommen til å fortsette det gode arbeidet.

– Mye å lære av ungdommen
I tillegg til UP-sjefen holdt også statssekretær i samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold, og ordfører i Oslo, Marianne Borgen innlegg under utstillingsåpningen tirsdag.

– At ungdom lager kampanjer for å påvirke ungdom er veldig viktig. Jeg tror personer som jobber innen kommunikasjon- og reklamebransjen har mye å lære av kampanjene til elevene som deltar i DeathTrip, sa Borgen i sitt innlegg.

Statssekretær Skjervold roste også ungdommen og prosjektet, og oppfordret samtidig alle fremmøtte til å gjøre sitt for å trygge veiene våre.

– Trafikksikkerhet er et sammensatt arbeid som involverer veldig mange. Vi må jobbe sammen og dele kunnskap for å få ned antall ulykker, drepte og hardt skadde i trafikken, sa han.

Erna Solberg sendte en videohilsen

Hør hva Statsministeren synes om jubileumsutstillingen og arbeidet ungdommer har lagt ned i DeathTrip over 10 år:

Jubileumsmagasin

Vi lagde et magasin i forbindelse med 10 års jubileet vårt. Les det her.

Jubileumsutstillingen gratis og åpen for alle fra 13. til 25. november. Skoleklasser, trafikkskoler etc. kan booke omvisning dersom det er ønskelig. Åpningstider: Mandag til fredag kl. 10:00 – 20:00 • lørdag kl. 10:00 – 18:00 • søndag kl. 11.00 – 18:00.