MA-ungdom på Arendalsuka

I forrige uke var MA-Ungdom på Arendalsuka med vandreutstillingen DeathTrip – On the road. Vi hadde en innholdsrik stand med blant annet quiz, film og plakater.

I forrige uke var MA-Ungdom på Arendalsuka med vandreutstillingen DeathTrip – On the road. Vi hadde en innholdsrik stand med blant annet quiz, film og plakater.

Den aller mest populære aktiviteten var testing av promille- og cannabisbriller. Vi hadde satt opp en løype med kjegler hvor besøkende kunne prøve å navigere seg rundt med rusbrillene på. En av dagene kom det noen døve og tegnespråktolker innom standen vår. De prøvde å tyde tegnspråk mens de hadde på seg promillebrillene, noe som viste seg å være veldig vanskelig.

Hørt på standen:
“Mamma, jeg skal aldri bli full”, hvor moren svarte: “det vil jeg gjerne ha skriftlig”. En kar som prøvde brillene med 0,6 i promille sa: “er det virkelig lov til å kjøre båt med denne promillen?”, og en annen: “alle som jobber innen rusfeltet er enige om én ting; rus og bilkjøring hører ikke sammen”.

Mange innom
Vi ble fortalt at det gikk rykte om oss denne uka – at denne standen måtte folk besøke. Til tider var det lang kø, og mange ungdommer kom igjen og igjen med nye venner de ville vise standen vår til. Med et viktig budskap å formidle – som kan redde mange liv – synes vi det var innmari hyggelig at vi hadde svært travle dager med mange besøkende.

Gutta ser på kampanjefilmer om å ikke kjøre i fylla – laget av videregående skole elever.

MA demonstrerte alkolås
På torsdagen hadde vi enda en «livsviktig» aktivitet. Moderorganisasjonen MA- Rusfri Trafikk lånte standen vår og lot forbipasserende prøve en alkolås fra Dräger. Flere vi snakket med mente at alkolås burde finnes i alle biler, og at dette kan redde mange liv. Blås gjerne i en alkolås før du kjører bil, men blås ikke i livet – si.

Trafikksikkerhetsquiz
Gjennom hele Arendalsuka kjørte vi en trafikksikkerhetsquiz for de som kom innom standen vår. Totalt prøvde 93 personer den, og gjennomsnittsresultatet lå på 66 prosent riktige svar. Likevel var det flere personer som klarte å svare riktig på alle spørsmålene i quizen, og den heldige vinneren som ble trukket ut blant disse var Victoria Pålsson. Hun får tilsendt en alkomåler fra Dräger i posten. Vi gratulerer!

Vi ønsker å rette en spesiell takk til KGK som leverte alkolåsen som MA demonstrerte på torsdagen, og som sponset oss med alkomåler-premien til trafikksikkerhetsquizen.

Takk til dere som stakk innom oss, og sees forhåpentligvis i Arendal neste år!