En unik ressurs for Ung i trafikken

Er du en del av Ung i trafikken er det stor sjanse for at du kjenner, eller har hørt om, Liss Thomassen. Hun leder organisasjonens trialutvalg, og er en ildsjel uten like innen motorsykkelsporten.

Er du en del av Ung i trafikken er det stor sjanse for at du kjenner, eller har hørt om, Liss Thomassen. Hun leder organisasjonens trialutvalg, og er en ildsjel uten like for organisasjonen og motorsykkelsporten.

Liss ble medlem av Ung i trafikken (tidligere MA-Ungdom) allerede i 1978, og har sittet i organisasjonens styre i akkurat 30 år. I 1991 begynte hun forsiktig med trial, og i 1992 ble hun leder for Ung i trafikkens trialutvalg.

Siden den gang har hun hatt et brennende engasjement for sporten, og har arrangert den populære treningssamlingen Trialweekend i over 20 år.

– Kan du tenke noe mer takknemlig enn å få jobbe sammen med barn og ungdom? Det kan ikke jeg, stråler Liss.

Blåste støv av trialutvalget
Ung i trafikken hadde mange lokale klubber da hun begynte, men trialutvalget hadde ikke eksistert på mange år. Den driftige dama spurte styret om hun kunne få ta opp igjen trialutvalget, og fikk klarsignal med en gang.

Selv om de lokale klubbene var mange på den tiden, hadde de fleste fokus på det sosiale og kosen med å kjøre rundt i skogen. Få fulgte regler og deltok på løp.

– Jeg ville ikke at noen skulle se ned på klubbene våre, og ønsket å utdanne meg slik at jeg kunne hjelpe klubber og utøvere til å være på lik linje med alle andre, forteller hun.

REGISTRERER: I trial telles antall prikker/feil i seksjonene som utøveren kjører, og den med færrest prikker vinner.

Skulle aldri mer arrangere noe
Etter en stund tok også Liss initiativ til å lage en egen treningssamling for de lokale trialklubbene, og i 1993 så den første Trialweekend dagens lys på Lista (som da het Hjelmen).

– Jeg hadde med meg to personer til å arrangere samlingen, og håpet det skulle dukke opp ti deltakere. Så kom det 72 personer! Og jeg som aldri hadde arrangert noe før i hele mitt liv…

I løpet av fire døgn fikk ikke Liss tid til å sove mer enn fire timer til sammen.

– Jeg sa til meg selv at jeg aldri skulle arrangere noe igjen, men så fikk jeg et postkort fra en utøver som var i Syden og på kortet stod det: Det var mye gøyere på trialweekend enn det er i Syden, håper det blir samling neste år også. Etter det var jeg solgt, og nå har jeg arrangert Trialweekend 25 ganger. Det er like gøy hver gang, smiler Liss.

Reiser rundt og hjelper klubber
I løpet av årene har trialsjefen reist mye rundt og hjulpet klubber med lover og regler. Hun har vært med og åpnet klubber, og har også utdannet seg slik at hun kan utdanne aktivitetsledere i klubbene.

Få år etter oppstarten av trialutvalget kjørte alle klubbene lovlig og fulgte regelverket, og flere utøvere hevdet seg på løp. Nå har Ung i trafikken utøvere som kjører både VM og EM.

– Det er en veldig takknemlig jobb, og jeg har hele tiden sett fremgang på både klubber og utøvere, selv om noen klubber har blitt nedlagt og noen er i en stille periode.

Liss stiller alltid på løp og treningssamlinger, og er flink til å heie utøverne våre frem.

Stolt av hver eneste utøver
– For hver en trening, løp, kurs, klubbesøk eller Trialweekend jeg er på så er det bestandig et nytt smil eller en kommentar jeg legger merke til, som gir meg nok til å fortsette år etter år. Jeg er veldig heldig, setter stor pris på alle klubbene våre og er utrolig stolt av hver eneste av våre utøvere. De er bare toppen, roser hun.

Liss synes det er unikt å få være en del av Ung i trafikken, da det er den eneste ungdomsorganisasjonen i landet som jobber for en rusfri trafikk.

Samtidig har vi mange gode kampanjer og prosjekter på gang, men mest av alt betyr vel klubbarbeidet vårt mye for meg, forteller Thomassen.

Hun håper alle utøvere, ungdommer og andre tar et valg om å ikke kjøre i ruset tilstand.

– Jeg er medlem av Ung i trafikken og stolt av og få være en del av dette! Tusen takk til dem som har beholdt meg i alle disse årene.

 

Ung i trafikken er utrolig glad for å ha en så engasjert og flink person som Liss med på laget. Er det ikke en lokal klubb nær deg? Ta kontakt med oss på post@ungitrafikken.no eller se her for informasjon og hjelp til å opprette en klubb. Det trenger ikke være en trialklubb – all aktivitet er velkommen hos oss så lenge klubben følger våre retningslinjer!