LIFE.

Nesbru vgs

Bildet viser klipp fra kampanjen LIFE. som er et spill.

Om kampanjen:

Kampanjen er laget av Ulrik Hellevik og Martin Falck ved Nesbru videregående skole.

LIFE. er en interaktiv animasjon. Spillet er laget i GameMaker Studio 2, og all grafikken og musikken spillet inneholder er egenprodusert.

Plan for kampanjen:

  • Kjøpe lisens for å eksportere spillet til en server slik at alle datamaskiner kan kjøre dataspillet direkte i nettleser (per i dag kan spillet kun spilles på Windows).
  • YouTube- og SoMe-annonser med lenke til spillet i nettleser, da målet er lett tilgang til spillet uten å måtte laste det ned.

For dere som har MAC, eller ikke har Windows, kan dere se skjermopptak av en person som spiller LIFE. Vær oppmerksom på at utviklerne av spillet har lagt til mange flere interaktive muligheter og (morsomme) dialoger mellom avatarene enn det som vises her. F.eks. hvis man drikker et visst antall ølbokser så blir avataren til spilleren så full at piltastene endrer seg til å fungere omvendt (trykker man høyre går avataren til venstre, opp blir til ned, ned til opp og venstre til høyre).

Skjermopptak av en som spiller som velger å kjøre hjem etter fest
Skjermopptak av en spiller som velger å ta buss hjem etter fest
Skjermopptak av en spiller som velger å overnatte til dagen etterpå.
Skjermbilde av det mest sentrale valget mellom å overnatte, kjøre i fylla eller ta bussen.
Konsekvensen i spillet dersom man tar smarte valg som å overnatte eller ta bussen, er at man kan restarte, fortsette å spille og ta nye valg. Denne meldingen kommer på slutten: «Gjør som du vil med livet. Men husk, du har kun ett!».
Konsekvensen i spillet dersom man kjører i fylla, er at man ikke får restartet spillet på nytt.. Det kommer en beskjed: «Livet er ikke et spill. Du har bare ett liv».