Ta promilletest på disse festivalene i sommer

Sommerturnéen DeathTrip – On the road er i gang, og Simen Stormyr og Morten Løvstrand Berntsen skal besøke 11 festivaler og arrangementer i sommer. Gutta skal jobbe med å forebygge ruskjøring på land og til havs.

Sommerturnéen DeathTrip – On the road er i gang, og Simen Stormyr og Morten Løvstrand Berntsen skal besøke 11 festivaler og arrangementer i sommer. Gutta skal jobbe med å forebygge ruskjøring på land og til havs.

 

Simen Stormyr (til høyre) og Morten Løvstrand Berntsen (til venstre) er i gang med DeathTrip – On the road. Dette er andre året Simen jobber med sommerturnéen – Den beste sommerjobben jeg har hatt, forteller Simen.

 

Turnéplanen:

 • NM-Veka, Sandnes – Et av Norges største idrettsopplevelser!
 • Trallaus, Blaker – Våt drøm for alle rockefans!
 • Kadetten, Sandvika – Norges nye, store strandfestival!
 • Skral, Grimstad – Norges koseligste festival!
 • LiveStock, Alvdal – Festivalen for eventyreren!
 • Onsdagsmarked, Stavern – Sydlandsk stemning i sommerbyen!
 • Kragerø – Under Kragerøfest, ny spennende festival!
 • Landsstevnet Norges Bygdeungdomslag, Hof – Moro siden 1946!
 • Tall Ship Race, Bergen – Verdens vakreste seilskuter, festglade mennesker og seilglad ungdom!
 • Utkant, Skjerjehamn – Norges vakreste festival!
 • Etnemarknaden, Etne – Et av de viktigste og største handels- og kulturarrangementa på Vestlandet!

De glade guttene vil oppdatere nettsiden og Ung i trafikken sine sosiale medier gjennom hele sommeren. Følg med!

 

 

Første stopp på ruten er NM-veka i Sandnes, som er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestere i ulike idrettsgrener. Utøvere fra Ung i trafikken sine motorsportklubber er representert, og det kommer til å bli vist spektakulære triks du ikke vil gå glipp av.

NM-veka er et av de største satsingene til NRK Sport, så det er bare å skru på TV`en eller følg med fra nett-tv. Men er du i Sandnes eller omegn denne uka så bør du ta turen innom for en skikkelig god opplevelse.

 

Gratis promilletesting

På festivalene det er camp så utfører Simen og Morten testing dagen derpå. På festivalene uten camp vil promilletestingen skje de siste timene før siste konsert. Ung i trafikken anbefaler likevel at alle som skal kjøre hjem fra et arrangement samme kveld holder seg edru hele kvelden. Budskapet er klinkende klart: slipp flaska eller dropp bilen/båten!

 

Utstilling

DeathTrip – On the road er en vandreutstilling som inneholder elementer fra DeathTrip, et prosjekt Ung i trafikken har holdt på med i 11 år. I DeathTrip engasjerer Ung i trafikken ungdom på videregående skoler til å lage kampanjer mot ruskjøring. Dette har resultert i mange gode kampanjer bestående av blant annet plakater og filmer, som har blitt satt sammen til denne utstillingen.

Se video fra LiveStock i fjor:

I tillegg til å vise frem de gode kampanjene som har blitt laget av elever fra skoler over hele Norge, skal Simen og Morten ta promilletesting av festivaldeltakere før hjemreise. Du kan også prøve promille- og cannabisbriller på utstillingen, og andre aktiviteter.

Se en av filmene som skal vises på vandreutstillingen:

 

Flest ulykker om sommeren

Statens vegvesen sine ulykkesdata viser at det er høysesong for trafikkulykker på sommeren, og de kan skje hvor som helst. Det er viktig for Ung i trafikken – ingen venner å miste å være tilstede på festivaler og arrangementer hvor risikoen for kjøring i rusa tilstand er større enn ellers.

DeathTrip – On the road vil også ha fokus på promilletesting av førere av fritidsbåter.

 

Mellom hver tredje og hver fjerde dødsulykke fra fritidsbåt er rusrelatert. I tillegg er det store mørketall grunnet manglende obduksjon, at ikke alle omkomne blir funnet, samt at alkoholstatus knyttes til den avdøde og ikke føreren av fartøyet. I motsetning til på vei, registreres ikke en dødsulykke der passasjeren omkommer som følge av at føreren er påvirket, som en dødsulykke med rus, påpeker generalsekretæren Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i MA – Rusfri trafikk.

 

Tips oss om festivaler og arrangementer i 2020

Ung i trafikken planlegger sommerturné også sommeren 2020. Hvor mener du at turnéen bør dra? Ta kontakt på post@ungitrafikken.no.