Erfaringsutveksling hos MHF i Stockholm

Denne uken har Ung i trafikkens administrasjon vært på besøk hos Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) i Stockholm, der vi presenterte de ulike prosjektene vi driver.  

Denne uken har Ung i trafikkens administrasjon vært på hyggelig besøk hos Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) i Stockholm, der vi presenterte de ulike prosjektene vi driver.  

– Vi har mye å lære av hverandre, og jeg er imponert over hvordan dere har utviklet DeathTrip og prosjektene rundt, sier direktør i MHF, Göran Sydhage.

Bakgrunnen for at Ung i trafikken ble invitert til Sverige var Sydhage sitt besøk på den offisielle åpningen av jubileumsutstillingen til DeathTrip i november i fjor.

– Det dere fikk til på jubileumsutstillingen var fantastisk! Både innslagene på åpningen, aktivitetene på utstillingen og selve utformingen av den, sier direktøren.

PROSJEKTER: Ett av punktene på agendaen for dagen var da Stig og Liv Marie fortalte om gjennomføringen av DeathTrip.

DeathTrip startet opprinnelig opp i Sverige helt tilbake i 2006, da i regi av MHF. Siden 2008 har det vært et fast prosjekt i Norge, som Sverige deltok på de første årene. Siden 2010 er det kun Norge som har gjennomført prosjektet.

– Vi ser at DeathTrip bare har blitt bedre og bedre etter at Ung i trafikken tok over og utviklet det videre, og tanken er at vi kanskje kan ta prosjektet opp igjen i Sverige etter hvert. Derfor ønsket vi å invitere dere over, slik at vi kan lære mer om hvordan dere har gjort det, forklarer Sydhage.

I tillegg til DeathTrip og jubileumsutstillingen, fortalte vi også om andre prosjekter som e-læringskurset og sommerturneen DeathTrip – On the road.

ALKOBOM: Direktør i MHF, Göran Sydhage, forklarte blant annet hvordan alkobom fungerer i praksis.

Ung i trafikken fikk også et innblikk i de ulike prosjektene MHF driver, som for eksempel «Ta Paus» der medlemmer av den svenske organisasjonen står på forskjellige rasteplasser og deler ut kaffe, boller, brosjyrer og snakker om forskjellige temaer innen trafikksikkerhet.

Dette prosjektet er ett av de største MHF har, og det har 20-årsjubileum i år. Bare i fjor vervet de over 100 medlemmer gjennom denne kampanjen.

Andre prosjekter de jobber mye med er blant annet innføring av alkobom i svenske fergehavner, og at svensk politi skal få lov til å ta narkotikakontroller i trafikken på lik linje som de gjør i Norge.