Edrusjåfør i russetiden

Russetiden er igjen forbi etter en måned med russetreff, feiring og bilkjøring. MA-Ungdom har i år hatt et ekstra stort fokus på russen og det å kjøre edru i russetiden.

Russetiden er igjen forbi etter en måned med russetreff, feiring og bilkjøring. MA-Ungdom har i år hatt et ekstra stort fokus på russen og det å kjøre edru i russetiden. Vi har vært i Skien på russens trafikksikkerhetsdag, på Landstreffet i Lillehammer og på russetreff på Tryvann i Oslo. Vi har vært tilstede med utstillingen DeathTrip – On the road, samt gitt russen mulighet til å sjekke promillen sin før de skulle kjøre hjem.

Det var veldig mange som ønsket å sjekke promillen sin før de skulle kjøre hjem etter russetreffene. Dette mener vi viser at russen ønsker å ta ansvar, men at det kanskje ikke alltid er like lett å kjenne på om en er sliten eller fortsatt litt bakfull, oppsummerer prosjektansvarlig i MA-Ungdom Line Langaas.

Russen har festet edrusjåfør på bilene sine
Russen tester promillen på Lillehammer

Takket være KGK og Dräger kunne MA-Ungdom tilby promilletest gratis til alle som ønsket.

Vi har også delt ut klistremerker med eget design som mange har festet på russebilene og bussene for å vise at de kjører med edru sjåfør.