Brosjyre-konkurranse Morellbakken ungdomsskole

Kreative forslag rettet mot trafikksikre valg på el-sparkesykkel.

Bilde: Vinnerne av konkurransen Manuel Valentin (t.v), Vilja Steig, Maria Holden (t.h), sammen med Liv Marie Bendheim i Ung i trafikken.  

Kreative forslag rettet mot trafikksikre valg på el-sparkesykkel. 

Det var gruppen med Vilja Steig, Maria Holden og Manuel Valentin med slagordet «Ditt liv, Din sikkerhet» som stakk av med seieren i konkurransen om å lage beste brosjyre i kombinasjonen trafikksikkerhet og el-sparkesykkel.   

Det føltes helt fantastisk og gøy å vinne

sier gjengen som stakk av med den seieren   
Bilde: Auditorium ved Morellbakken ungdomsskole og elever som presenterer brosjyre.

I et auditorium fylt med niendeklasser fra Morellbakken ungdomsskole, presenterte elevene gruppevis sine brosjyrer. Der hadde alle gruppene tatt med elementer fra naturfag, trafikkinformasjon og grafiske hjelpemidler. På første rad satt en spent jury bestående av representer fra Ung i trafikken, VOI og natteravnene.  

Bilde: Alle brosjyrene fra konkurransen med vinnerbrosjyren i midten. 

Ungdommene har fått i oppgave fra lærerne, i samarbeid med VOI, Natteravnene og Ung i trafikken å lage trafikksikkerhetsbrosjyrer for el-sparkesykkel. Alle niendeklassingene var med på prosjektet, men kun en brosjyre fra hver klasse gikk videre til finalen, dermed var det fem finalister som skulle presentere sine bidrag.  

Oppfordret til å kjøre trygt

Flere viktige punkter ble nevnt fra samtlige grupper. Et av eksemplene var viktigheten med hjelmbruk. Her henviste elever til en ulykkesstatistikk hentet fra Trygg trafikk, hvor av 286 personer med hodeskader i el-sparkesykkelulykker, var det kun fire som brukte hjelm. I tillegg ble det presentert andre elementer som fart, refleks, og trygge fartsområder etc.  

Prosjekt- og kampanjeleder i Ung i trafikken, Liv Marie Bendheim er svært positiv over resultatene. 

Jeg er ganske imponert over alle gruppenes forståelse av oppgaven, og kreative måter å løse en brosjyre på. Alt fra spennende illustrasjoner til «caser»

Liv Marie Bendheim

Imponert over vinneren

Juryen som bestod av Ung i trafikken, Voi og Nattravnene var spesielt imponert over vinneren som hadde tenkt utenfor boksen og laget en brosjyre i Instagram format.  

Vinneren hadde laget en lettfattelig brosjyre som var lett å konsumere. Samtidig var dem veldig dyktige på språklige virkemidler.

Liv Marie Bendheim
Bilde: Liv Marie Bendheim videreformidler juryens avgjørelse.

Da vinnergruppen til slutt ble spurt om de hadde lært noe i forbindelse med prosjektet, var de klar:

Vi kommer garantert til å endre måten vi tenker sikkerhet på når vi bruker el-sparkesykkel og spesielt med tanke på hjelmbruk.

avslutter gjengen bak slagordet «Ditt Liv, Din sikkerhet»
Bilde: Vinnergruppen og vinnerbrosjyren