Åpnet lysanlegg til 650.000 kroner

Grimstad Trialklubb har det siste året stått på for å få på plass et helt nytt lysanlegg til sitt treningsområde i Grimstad.

Bilde som viser ungdom som kjører trail.

Grimstad Trialklubb har det siste året stått på for å få på plass et helt nytt lysanlegg til sitt treningsområde i Grimstad. Nå kan utøvere i alle aldre trene ute selv når mørket siger på.

Takket være oppsparte midler, gaver, spillemidler og en stor dugnadsinnsats, har Grimstad Trialklubb nå fått på plass et helt nytt lysanlegg på treningsbanen ute i Østerhus. 29. oktober 2020 hadde klubben åpning av anlegget.

Godt samarbeid med Anleggsteknikk-linja på Sam Eyde videregående skole er det satt opp 15 lysstolper. Nå er det lys fra klubbhuset vårt og inn til «Nybegynnerplassen» som vi har kalt et område der de ferskeste utøverne kan utfolde seg. På en begrenset del av treningsbanen har vi tidligere hatt lys, men nå er området tre ganger større. Rundt nybegynnerplassen er det også etablert seksjoner og momenter i stein, betong og tre for de viderekommende utøvere.  Nå kan de yngste trene sammen med mer erfarne utøvere også på kveldstid.

Klubben har mange nevenyttige medlemmer med bred kompetanse. Høsten 2018 ble det satt ned en arbeidsgruppe som fikk i oppgave å jobbe frem et nytt lysanlegget. Det ble søkt midler fra forskjellige stiftelser og fond. Etter hvert som finansieringen kom på plass, ble kommunens byggetillatelse innhentet. November 2019 var alle tillatelser på plass, og ved første dugnad møtte hele 25 arbeidsvillige klubbmedlemmer opp, både barn og voksne. Denne gode dugnadsånd har preget prosjektet fra start til slutt.

Selv om vi har fått god hjelp med selve oppsetting av stolper, har medlemmer stått for skogrydding, kabelgrøfter, trekking av kabler både i luft og i bakken. Noen har sveiset lampebraketter mens andre har montert lampemateriell. Med et godt samarbeid og god støtte fra den lokale el. installatør Østerhus Elektro AS har vi dradd prosjektet i havn. Da Covid-19 pandemien slo til for fullt, stoppet arbeidet opp for en periode. Selv om man har fulgt gjeldende smittevernregler har vi klart å gjennomfør prosjektet, da med kreative løsninger og med god forfordeling av arbeidsoppgaver og ansvarsområder.

Godt opplyst

Det er i alt satt opp 15 stolper med til sammen 37 led-lamper, hver på 125w. Vi er avhengige av å ha lys fra alle kanter i et slikt anlegg så at man ikke får skygger som påvirker kjøringen. Anlegget har en verdi på om lag 650 000 kroner, hvor dugnadsverdien utgjør omtrent halvparten av dette. Hensikten med lysanlegget er å øke klubbens aktivitet, spesielt høst og vinterstid, noe vi ser ut til å ha lykkes med. Aktiviteten i mørketiden frem mot jul og nå på nyåret har aldri vært så stor som nå.  

Da klubben åpnet lysanlegget i oktober var medlemmene samlet på treningsbanen i Østerhus. Lyset ble tent, jubelen var stor og ble feiret med en skikkelig pølsefest. Vi hadde et annerledes-løp, der utøverne var delt inn i lag på tvers av aldersgrupper. På hver sin trialsykkel fikk utøverne ulike oppgaver å svare på spørsmål, kaste ball i bøtte eller skyte på blink med luftgevær, samtidig som de holdt balansen på trialsykkelen. Dette var veldig moro og utøverne syns det var gøy med blandet aldersgrupper.

Her kan du bli medlem i Ung i Trafikken.

God aktivitet

På grunn av koronaen har det for 2020 vært litt nedgang i klubbens medlemstall, men vi ser at dette nå er i ferd med å endre seg.

Etter hvert som samfunnet gjenåpnes håper vi igjen på besøk fra andre naboklubber som ønsker å trene sammen med oss. Felles trening knytter utøverne sammen på tvers av klubber, noe som styrker miljøet. Det er flere klubber i distriktet som ikke har lysanlegg og da er det hyggelig å kunne tilby dem å være med oss og trene.

Vi har hatt to nybegynnerkurs i høst, og her begynner mange utøvere allerede når de er fem år gamle. Til våren planlegges det nye kurs.

Vi har utøvere på alle nivåer. Nybegynnere, de som hevder seg nasjonalt men også de som kjører internasjonalt. I tillegg har vi en gruppe foreldre som samles fast for kjøring i skogen. Målet for disse er ikke internasjonal karriere, men sosialt samvær hvor kaffe og prat er vel så viktig.

Nordisk mesterskap

Klubben er nok en av de største i distriktet, og er flinke til å ta på seg arrangementer og stevner, både lokale stevner og nasjonale stevner. I august skal klubben arrangere nordisk mesterskap. Dette skulle egentlig vært avholdt i 2020, men ble flyttet pga. pandemien. Mye planlegging ble lagt ned i fjor, så vi håper derfor virkelig at dette løpet lar seg gjennomføre i år.

Til slutt ønsker vi å takke «Ung i Trafikken» for gaven vi har mottatt i forbindelse med det nye lysanlegget.