Vi har testet promillen til russen på Landtreffet Fredriksten og vært «Guardian angels»

«Tusen takk for ALT»- Intoxicated 2019

I helgen deltok Ung i trafikken på Landstreffland Fredriksten, og over 50 russ og ansvarsfulle sjåfører testet promillen sin hos oss.

Solen stekte på hjemreisedagen, og på slike varme dager er det viktig at sjåførene drikker masse vann. Når man er dehydrert blir man en sløv sjåfør, og spesielt heldig er det ikke i kombinasjon med russebiler med dårlig klimaanlegg. Derfor delte vi også ut vannflasker til russen som kom og testet promillen sin.

Disse jentene stakk innom oss på vei til russebilen for å teste om de hadde promille over straffbarhetsgrensa på norske veier som er 0,2.
Flere jenter tok ansvar og sjekket promillen sin. Check! De ventet lenge nok. Check!

#Edrusjåfør klistremerke og strykemerke

I tillegg delte vi også ut miljøvennlige handlenett som russen kunne ha vannflaskene og materiell i, og mange russ festet #edrusjåfør klistremerket vårt på russebussene og russebilene sine. Flere av de som kom og testet promillen sin hadde allerede hørt om oss, og bestilt #edrusjåfør strykemerker og klistremerker i posten før russetiden. Vi <3

@2019Nordsjoen vant årets buss Landstreff Fredriksten 2019. Vi gratulerer. Og tusen takk for at dere støtter vårt budskap og kjører videre med #edrusjåfør klistremerke.

Man har det ikke mer gøy enn man lager selv

Det var flere russ som ønsket å teste promille- og cannabisbriller. På eget initiativ var det noen russ som ville konkurrere med hverandre, og du kan se i filmen under om hvordan det gikk…

Trøtt russ

Vi la merke til mange slitne russ og sjåfører på vei hjem. Noen ganger er det vanskelig å vite om man er trøtt og sliten, og/eller om man fortsatt har promille dagen derpå. Begge deler er trafikkfarlig. En tidligere undersøkelse av NAF viser at 18 timer uten søvn tilsvarer en promille på 0,5. Et døgn uten søvn tilsvarer en promille på 1. En power-nap eller pause på 15 min kan gjøre susen for en trøtt sjåfør. Vi vet at mange russ har lang reisevei tilbake, og vi synes det er viktig å oppfordre om at de tar pauser underveis.

Ta vare på hverandre i trafikken

Tusen takk for ALT forresten. Du er en helt fantastisk person. Alle andre, selv voksne mennesker, bare tuter og ler når vi har nødblink på ovs. Men du er vår Guerdian Angel! <3 We love you, – Intoxicated 2019

På vei hjem så prosjektleder Liv Marie Bendheim i Ung i trafikken en russevan stå i veikanten på e6 like ved Sarpsborg. Hun kunne ikke la russ bare bli stående i veikanten, og stoppet for å høre hvordan det gikk. Motoren hadde gått varm, og det var kjølevæska som kokte. De hadde vanen full av alt annet enn vann, så det var flaks vi hadde masse vannflasker i bilen akkurat da. Russen fikk dermed fylt både kjølevannstanken og seg selv der de stod i solsteika. Akkurat nok kaldt vann i tanken til å komme seg ut av e6 iallfall.

Obs! Husk at kjølevannstanken helst skal bestå av et 50-50 prosent blandingsforhold mellom kjølevæskekonsentrat og vann. Og fyll på riktig farge.

Landstreffet Lillehammer next

Ung i trafikken skal på landstreffet på Lillehammer 10-12 mai. Skal du dit, så ta gjerne turen innom oss. Vi tar med surprises og artige aktiviteter. Enn så lenge, take care, drikk med måte og kjør forsiktig. Vi har ingen russ å miste! Sjekk og bruk #edrusjåfør.