Verdiseminar med Telemarksrussen

Prosjektleder, Liv Marie Bendheim, har holdt foredrag om ungdom, russ og rus i trafikken for russestyrene i Telemark. Ta kontakt hvis du ønsker at vi skal holde foredrag for deres kjære russ! 

Prosjektleder, Liv Marie Bendheim, har holdt foredrag om ungdom, russ og rus i trafikken for russestyrene i Telemark. Ta kontakt hvis du ønsker at vi skal holde foredrag for deres kjære russ! 

Verdiseminaret i Telemark er et årlig arrangement i regi av Trygg Trafikk, som skal minne russekull om å ta vare på hverandre underveis i feiringen av 13 års skolegang.

TAKK: Brita Straume hos Trygg Trafikk Telemark (t.v.) takket Liv Marie Bendheim etter foredraget.

– Hovedbudskapet mitt er selvfølgelig at man aldri skal kjøre i rusa tilstand. Samtidig er det viktig å være klar over at selv om du ikke kjører selv, så kan personen du sitter på med være påvirket. I russetiden må dere passe på at dere alltid har en edru sjåfør til å kjøre russebilen eller -bussen hjem, oppfordret Bendheim.

Samtidig la hun vekt på at det er viktig å ikke drikke alkoholen så fort at man mister dømmekraften helt, selv om dette skulle være en del av en russeknute.

– Drikker man så mye og fort at man får «black out» kan man havne i flere farlige situasjoner. Én av dem kan være at du setter deg inn i en bil med noen som er ruspåvirket, uten at du er i stand til å oppfatte det, forklarte hun.

I tillegg til prosjektlederen til Ung i trafikken var det også flere andre foredragsholdere på verdiseminaret. Blant annet psykolog og motivator Trond Edvard Haukedal, Vibeke Lin Jacobsen fra Statens vegvesen og redaktør i Varden, Eirik Haugen.

MOTIVERTE: Psykolog Trond Edvard Haukedal holdt et veldig godt foredrag om å «bli mitt beste jeg som russ».

Sistnevnte snakket om konsekvensene av å legge ut ting man kan angre på i sosiale medier i russetiden. Dette kan nemlig være vanskelig å få slettet på et senere tidspunkt.

– Det er viktig å reflektere over hva man er med på, og hva man legger ut selv, oppfordret han.