Kunnskapshull om båtpromille…

Kun 23% klarte å svare riktig på alt!

Vi gratulerer Espen Eikefjord Hansen som vinner av Arendalsukas quiz om rus og trafikk! Vinneren mottar en Dräger 3820 promillemåler i posten- Sponset av KGK.

Mange kunne gjerne tenke seg en promillemåler

Det har vært stort engasjement for Ung i trafikken sin quiz i forbindelse med Ung i trafikken sin tilstedeværelse på Arendalsuka i forrige uke. 535 personer har testet kunnskapen sin om ruskjøring både til havs og på land.

Kunnskapshull om båtpromille

De aller fleste som tok quizen huket av på riktig svaralternativ på spørsmålet om hva som er promillegrensen på norske veier (riktig svar: 0,2). Flesteparten av respondentene svarte også riktig på spørsmålet om hvilket rusmiddel som skaper de alvorligste ulykkene i trafikken (riktig svar: alkohol).

Derimot så var det færre som svarte riktig på de to spørsmålene som angikk promille til sjøs. 37,6% av respondentene svarte feil alternativ på spørsmålet om hva promillegrensen til sjøs er for fritidsbåter i norske farvann (riktig svar: 0,8). Videre ser det ut til at mange har gått glipp av at KrF fremmet forslaget om å skjerpe promillegrensen til sjøs for Stortinget. Et forslag som Stortinget valgte å si nei til i januar i år.

Det er altså fremdeles «greit» å kjøre båt med høy promille. Les mer om saken i MA-Rusfri trafikk sin artikkel her.

Nysgjerrig på quizen?

Det er fortsatt mulig å ta quizen for nysgjerrigperer der ute. Merk at trekningen av promillemåler er gjennomført, og vi har stengt av muligheten for å delta i konkurransen. Sjekk ut quizen her.

Vinn et førerkort

Holder du på med, eller kjenner noen som skal ta førerkortet? Som medlem i Ung på vei mot lappen for kun 100 kr per år er man med i trekningen om å vinne et førerkort.

Har du førerkort allerede, men ønsker at færre ungdommer skal bli hardt skadde og drepte i trafikken? Da kan du bli støttemedlem og hjelpe oss i det forebyggende arbeidet. Sjekk ut våre mulige medlemskap og medlemsfordeler;

Medlemskap